fener balıklı makarna tarifi


Fener balıklı makarna her çeşit makarna ile yapılabilir. Tarifimde yarım paket çubuk (spagetti) makarna kullanıldı. Önce makarna, kaynayan su içinde az tuz ile 10 dakika haşlandı ve süzüldü. Haşlanan makarnanın diriliği, damak zevkinize uygun olması için; makarnanın üzerinde yazan haşlama süresini görmezden gelmeniz gerekir. Siz istediğiniz sürede makarnayı haşlayabilirsiniz.

Fener balıklı makarna için, balıklı sosun hazırlanması: Bu tarifte belirtildiği gibi, fener balığı sebzeli veya sade olarak kavrulur. Kavrulan fener balığı, haşlanmış ve süzülmüş makarnaya ilave edilir ve karıştırılır. Makarna tencere içinde 10-15 dakika dinlendirilirse, makarna sosu çeker ve lezzettini artırır. Afiyet olsun.