fener balığı kavurması nasıl yapılır


Fener balığı kavurması tarifi, nasıl yapılır? Fener balığı kavurması, tereyağlı olarak sade veya çeşitli sebze kullanılarak yapılır. Fener balığı eti kuşbaşı doğranır. Treyağı tavada köpürünceye kadar eritilir. Erimiş tereyağı içine fener balığı eti katılır, yüksek ateşte 5 dakika boyunca karıştırılarak kavrulur. Kavrulan fener eti ocakatan alınır, arzu edilen baharat çeşiti ve tuz ile tatlandırılır.

Fener kavurması sebzeli nasıl kavrulur: Renkli taze biber çeşitleri şerit halinde doğranır. Soğan, sarımsak, mantar ve domates yemeklik doğranır. Ya da istenilen şekilde doğranır veya rendelenir. Yemeklik yağ tavada eritilir. Önce soğan, sarımsak, biber çeşitleri, mantar sıra ile kavrulur. Üzerine fener eti eklenir ve 4-5 dakika kavrulur. Peşinden domates eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Fener kavurması en son, çeşitli baharatlarla tatlandırılır ve sofraya konur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması