midye kavurması


Tavada dondurulmuş iç midye kavurması nasıl yapılır? Dondurucuda her zaman, çıt çıtlı plastik torba içerisinde hazır dondurulmuş iç midye bulunur. Acil durumlarda, karın doyurmak için sıklıkla midye kavurması yaparım. Midye kavurması yapımı çok pratik bir iş ve bir o kadar da lezzetli. Midye içini kendim dondurmam, büyük marketlerde çeşitli firmaların dondurulmuş iç midyesi satılmaktadır. Gerektiğinde bir torba iç midye alır, dondurucuya atarım. Aldığım midye bizleri uzun süre idare eder. Donduruluş iç midye ile her çeşit midye yemeği yaparım. Midyelerin kabuğu olmadığı için, bir tek midye dolması yapamam. Onun yerine midyeli pilav yaparım.

Donmuş iç midye tavada veya tencerede kolaylıkla yapılır. Yeter ki, tava veya tencerenin kapağı olsun. İhtiyacım kadar iç midyeyi dondurucudan alır, süzgece kor ve suyun altına tutarım. Üzeri buzlu ve çoğu zamnda yapışık olan midyeler ayrılır. Tavaya tereyağını kor, eritirim. Üzerine midyeleri bırakırım. Midyelerin buzu çözülüp kaynamaya başlayınca, tavanın kapağını kapatır ve saatime bakarım. Tam 2 dakika bitiminde ocağı söndürrüm. Ardından midyenin üzerine doğradığım maydanozu, yeter miktarda karabiber, tuz ilave eder  (bazen limon sıkar) karıştır ve oturur yerim.