mısır unlu palamut tava

Mısır unlu palamut tava tarifi, nasıl yapılır? Bu tarifle yapacağınız palamut tavası, bildiğiniz palamut tavalarından çok farklı olacak. Fazla söze hacet yok. Yapmanız gereken; ihtiyacınız kadar palamut almak, temizlemek ve takoz tabir edilen şekilde balığı dilimlemektir. Balık dilimlerinin kalınlığı 1.5 parmak kalınlığını geçmemelidir. Bu kalınlık arzuya göre 2-3 satimetre civarıdır.

Balığı dilimledikten sonra yıkayın süzün ve kesim yerlerine tuz serpin. Bir kaba mısır unu koyun ve balık dilimlerininin kesim yerlerini mısır ununa bulayın. Tercihen çelik tava kullanın deriz. Diğer tavalarda balık kızarmaz mı? diye sorarsanız; olur da, alışkanlık işte. En iyi sonucu çelik tavanın verdiğine inanıyoruz. Hoş görün, batıl inacımız vazgeçemeyiz.

Çelik tavayı orta ateşte yanan ocağın büyük gözüne oturtun ve tavanın tabanına yarım santimi aşmayacak derinlikte ayçiçek yağı koyun. Yağ ısınmasını mısır unu ile kontrol edin. Yağın üzerine bir tutam mısır unu serpin. Mısır ununu serptiğinizde yağ köpürüyorsa balık dilimlerini dizin.  Dilimleri en fazla beş dakika kızartın. Diğer yüzünü döndürün ve döndürdüğünüz yüzü de 4 dakika kızartın ve ocaktan alın.

Önemli olan balık dilimlerinin kalınlığıdır. Dilimlerin pişme süresi dilimlerin kalınlığına ve tavanın büyüklüğüne bağlıdır. Size düşen kızaran yüzü kollamanız ve kızardığına karar verince dilimleri döndürmenizdir. Bu işi saate bakarak yaparsanız mükemmel olur. Unutmayın balığın ilk yüzünü kaç dakikada kızartırsanız, dilimin döndürdüğünüz yüzünü 1 dakika eksik kızartmalısınız. O sayede balık dilimlerinin dışı kıtır ve içi sulu olur. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması