en güzel tavuk ciğeri sote

En güzel tavuk ciğeri sote nasıl yapılır? Tavuk ciğeri ve yüreğini sıklıkla alır ve çeşitli yemeklerini yaparız. Tavuk ciğeri ile yapmadığımız yemek kalmadı desem doğruyu söylemiş oluruz. Tavuk ciğerini önceleri yemek yapmadan temizler, yıkar ve doğrudan yemek yapımında kullanırdık. Aradan zaman geçti, ciğer yemekleri yapımında deneyim kazandık ve ciğer yemeklerini ciğeri 5-10 dakika haşladıktan sonra yapmaya başladık. Ciğeri haşlayıp yemek yapma işi bir süre devam etti. Bir gün elimize fazla miktarda tavuk ciğeri ve tavuk yüreği geçti. Malzeme bol olunca ciğer ve yüreği yarım saat haşladıktan sonra sote yapmaya karar verdik.

Ciğer ve yüreği temizledikten sonra yıkayıp süzdük. Ardından bir tencereye koyduk, üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave ettik. Tencereyi kaynamaya bıraktık. Kaynayan tencerenin üzerinde biriken köpükleri aldıktan sonra, ocağı tamamen kıstık ve kısık ateşte ciğeri yarım saat haşladık. Tencereyi ocaktan aldık ve ciğerin suyunu süzdük. Tencereye yeter miktarda yağ koyduk ve ciğeri orta ateşte kavurduk. Tencereyi ocaktan almazdan önce çeşitli baharatlar ve tuz ilave ettikten sonra karıştırıp ocağı söndürdük. Lezzetli ciğer yemeniz için bu deneyimimizi paylaşır, tavsiye ederiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması