köy turşusu nasıl yapılır

Köy turşusu nasıl yapılır? Turşu yapmanın köylüsü şehirlisi olmaz. Köyde yapılan her turşuda güzel olmaz. Turşu yapmak bir sanattır ve bu sanatıda ancak turşu sanatçısı icra edebilir. Usülüne uygun turşu yaparsanız, damak tadınıza uyan turşuyu kurmuş olursunuz. Örneğin; domates turşusu kurmak isterseniz yeşil domates ve yarı olgunlaşmış domates kullanmanız gerekir. Domates turşusuna biber katmak isterseniz, acı cin biberi veya çarliston biberi doğru bir seçimdir.

Turşu suyu hazırlamak turşu yapmanın en önemli ayrıntısdır. Kafaya göre turşu suyu hazırlanmaz. Turşu salamurası yapımı deneyim ve teknik bilgi gerektiren konudur. Kurulan turşuyu koruyan madde limon tuzudur ve belirli ölçüde kullanılır.
Turşu salamura suyu nasıl hazırlanır? Bir litre salamura suyu için; 1 litre kaynak su veya kaynamış su, 50 gr. kaya tuzu, 40 gr. toz şeker, 100 ml. üzüm sirkesi ve 10 gr. sarımsak gerekir. Turşu kuracağınız kabın içine bütün malzemeleri yerleştirin.

Malzemeleri örtecek kadar su doldurun. Doldurduğunuz suyu boşaltın ve ölçün. Ölçtüğünüz su kadar salamura suyu hazırlayın ve hazırladığınız suyu turşu yapımında kullanın. Resimdeki turşuyu 6 Eylül 2022 tarihinde kurdum ve 8 Ekim 2022 tarihinde açtım. Tat ve lezzeti on numara beş yıldız. Tarifimizi deneyecek olanlara malzemeleri veriyoruz afiyet olsun, kalın sağlıcakla. 2 kilo olgunlaşmamış domates, 1 kilo çarli biber, 15 gr. sarımsak, 150 gr. üzüm sirkesi, 75 gr. kaya tuzu, 7 gr. limon tuzu, 1.5 litre kaynamış soğutulmuş su, 12 tane nohut, 60 gr. toz şeker, 5 litrelik  cam kavanoz

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması