buharda palamut
Buharda palamut nasıl pişirilir? Sağlıklı beslenenler veya diyet yapanlar için en güzel palamut pişirme yöntemi, palamutu buharda pişirmektir. Palamut ortadan uzunlamasına ikiye bölünerek buhar sepetinde kolaylıkla pişer. Palamutu buhar sepetinde pişirmek, palamutun iriliğine göre 15 ila 20 dakika arasında bir sürede olur. Afiyet olsun.
Yapılması:
- bir adet yarım kilo ağırlığında palamut
- tereyağı (istenirse)
- bir çay bardağı su
- karabiber
- tuz
- limon
Yapılması:
- palamutun başını kesin, içini boşaltın
- uzunlamasına ikiye bölün, yıkayın ve süzün
- yan yüzeylerine ikişer çizik atın
- balık parçalarını tuzlayın ve karabiber serpin
- limonu 3-4 mmm. kalınlıkta dilimleyin
- tencereye buhar sepetini oturtun ve 1 çay bardağı su ekleyin
- buhar sepetine limon dilimlerini ve üzereine balık parçalarını koyun
- tenecreyi ocağa koyun ve ocağı yakın
- su kaynamaya başladığında tencereyi kapatın
- ocağı en kısık alev ayarına ayarlayın
- balığı iriliğine göre 15- 20 dakika pişirin ve ocaktan alın
- isterseniz tereyağı eritin ve balığın servisinde üzerine ekleyin
- ya da, tenceredeki balık suyu ile yağı karıştırın, baharatlarla tatlandırın balığın üzerine dökün