susuz sebze yemeği

Susuz sebze yemeği tarifi, tencerede nasıl yapılır? İstenilen çeşitli sebze kullanılarak tencerede sebzenin kendi suyu ile sebze yemeği kısa sürede pişirilebilir. Önemli olan, sebzelerin seçimidir. Susuz sebze yemeğini yaz aylarında yapmak isterseniz; patlıcan, patates, kabak, havuç, bamya, kuru soğan, domates ve kapya biberini yemek yapımında kullanabilirsiniz.

Susuz sebze yemeği malzemesi:
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı salça
  • bir iri soğan
  • iki domates
  • iki patlıcan
  • iki kabak
  • iki patates
  • iki havuç
  • iki köy biberi
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, pul biber, kimyon, kekik, maydanoz
  • tuz

Yapılması:
  1. bütün sebzeleri bildiğiniz gibi yemeklik doğrayın
  2. domatesi isterseniz rendeleyin
  3. doğaradığınız sebzeleri yemek yapacağınız tencereye koyun
  4. üzerine salça, zeytinyağı, baharat ve tuzu ekleyin
  5. ardından malzemeleri elinizle veya kaşıkla karıştırın
  6. ocağı yakın orta ateşte tencereyi ısıtın
  7. tencere tıkırdamaya başladığında, kapağını kapayın
  8. peşinden ocağı tamamen kısın
  9. 15 dakika bitiminde tencereyi karıştırın ve kapağını kapayın
  10. bir 15 dakika daha yemeği pişmeye bırakın
  11. süre bitiminde ocağı söndürün
  12. tencereye doğranmış maydanoz ekleyin
  13. ve yemeğinizi afiyetle yiyin.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması