tencerede yayla kırmızı fasulye tarifi

Tencerede yayla kırmızı fasulye tarifi nasıl yapılır? Yayla bakliyat, haşlanmış kırmızı fasulye tencerede ve düdüklü tencerede (eti veya etsiz) yemek olarak yapılır. Ya da, yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Tarifimiz, haşlanmış meksika fasulyesinin tencerede yemek olarak yapılmasıyle ilgilidir. Yemeği yaparken, fasulyeyi suyu ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede fasulyenin tuzu yemek için yeterlidir. Fazladan tuz eklemeniz gerekmez. Yapmanız gereken, tencereye fasulyeyi ekleyince 5 çorba kaşığı sıcak su eklemeniz gerekir, bu ayrıntıyı atlamayın. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kırmızı fasulye malzemesi:
  • bir poşet yayla haşlanmış meksika fasulyesi (brüt 700 gr.)
  • beş çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane orta boy kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • beş çorba kaşığı sıcak su
  • tuz gerekmez

Yapılması:
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. tencereye zeytinyağını koyun ısıtın
  3. üzerine sıra ile soğanı ve salçayı ekleyin kavurun
  4. ardından fasulyeyi kendi suyu ile birlikte tencereye ekleyin
  5. peşinden 5 çorba kaşığı sıcak su ilave edin ve karıştırın
  6. tencereyi bir kez fokurdatın, kapağını kapayın, ocağı tamamen kısın
  7. kısık ateşte yemeği 40 dakika pişirin, ocaktan alın.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması