nohutlu karabuğday pilavı

Nohutlu karabuğday pilavı tarifi, yapımı çok kolay da yemesi biraz sorunlu. Karabuğdayın kangal kokusuna benzer bir kokusu var. Çoğu insan bu kokuyu sevmez, biz severiz. Çünkü, kangalı tanıyan ve tatmış olan kangal kokusuna bayılır. Tarifimizle yapılan karabuğday pilavı enfes, deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pilav malzemeleri:
  • 2 su bardağı karabuğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 50 gr. kapya biberi
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • 60 gr. tereyağı
  • 40 gr. zeytinyağı
  • birer çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak et suyu veya su

Yapılması:
  1. karabuğdayı bolca su ile yıkayın, süzün
  2. soğanı, kapya biberi yemeklik doğrayın
  3. domatesi rendeleyin
  4. tencerede yağı eritin ve sırası ile soğanı, kapya biberi, salçayı, rendelenmiş domatesi ekleyin ve kavurun
  5. ardından nohutu, karabuğdayı, baharatları, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin, karıştırın
  6. tencereyi fokur fokur bir defa kaynatın ve kapağını kapayın
  7. peşinden ocağı iyice kısın
  8. kısık ateşte pilavı 20 dakika pişirin, ocağı söndürün
  9. tencereyi en az 20 dakika dinlendirdikten sonra karıştırın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması