safranlı basmati pilavı

Safranlı basmati pilavı nasıl yapılır, tarifi. Safran sıcak su içinde rengi çıkıncaya kadar ağızı kapalı olarak bekletilir. Kullanırken çiçekleri atmanıza gerek yok. Atmak isterseniz, safranlı suyu süzebilirsiniz. Basmati pirinç pilavında bizim ölçümüz, bir ölçü pirince iki ölçü su kullanırız. Basmati pirince baldo pirince uyguladığımız işlemleri uygularız, şahane pilavımız olur. Afiyet olsun.

basmati pilav malzemes:
  • bir su bardağı basmati pirinç
  • iki su baradağı sıcak su
  • iki çorba kaşığ zeytinyağı
  • bir çorba kaşığı tereyağı
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir tutam safran

yapılması:
  1. 2 su bardağı sıcak suyun 1 çay bardağını ayırın, içine safranı atın karıştırın, üzerini kapatın beklesin
  2. basmatiyi ılık su içinde yarım saat bekletin, suyunu süzün ve berrak suyu çıkana kadar yıkayın
  3. tencerede teryağı ve zeytinyağını ısıtın, üzerine basmatiyi ekleyin ve orta ateşte 4 dakika kavurun, peşinden 1.5 bardak sıcak su, safranlı suyu ve tuzu ilave edin karıştırın.
  4. tencereyi bir dakkika fokurdatın, kapağı kapatın
  5. ocağı tamamen kısın
  6. pilavı 14 dakika pişirin ve ocağı söndürün
  7. tencereyi 15 dakika dinlendirin
  8. süre bitiminde pilavı karıştırın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması