lokum gibi klasik dana ciğer tarifi

Lokum gibi klasik dana ciğer tarifi. Tarifimiz dört dörtlük arnavut ciğer tarifidir. Tarifimize uyarsanız, gerçek arnavut ciğeri tatmış olursunuz. Bu tarifle ciğer kurumaz, yanmaz, sertleşmez ve sulu kalır. Afiyet olsun.

lokum gibi dana ciğer malzemesi:
  • yarım kilo zarı soyulmuş dana ciğeri
  • bir tatlı kaşığı pul biber
  • bir çay kaşığı toz biber
  • bir kahve fincanı un
  • kızartma yağı
  • tuz

Yapılması:
  1. pul ve toz biberi bir kabın içinde karıştırın
  2. ciğeri orta irilikte doğrayın, kağıt havlu ile üzerine bastırarak kurulayın
  3. peşinden üzerine karıştırdığınız biberi serpin ve ciğeri karıştırın
  4. tel süzgecin içine ciğeri koyun, üzerine un serpin ve karıştırın
  5. kızartma yağını orta ateş ile yüksek ateş arasında ıstın, yağ kızgın hale geldiğinde içine ciğerlerin tamamını atın
  6. malzemeler kaynamaya başladığında kevgir kepçe ile karıştırın, ciğeri 3 dakika pişirin ve tencereden ciğeri başka bir kaba alın
  7. servisi sırasında tuz serpin
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması