sebzeli zargana çorbası
Terbiyeli, sebzeli zargana çorbası tarifi, enfes. Bu çorba yapımında iri bir zargana balığının kafasını ve kuyruğunu kullandık. Kafa ve kuyruğunu tencerede 5 su bardağı su ile kısık ateşte haşladık. Süre bitiminde suyunu süzdük bir kaba aldık. Etini kılçıklarından ayırdık ve didtik. Zargana kafasında et olmaz, et olarak zargananın bir parça kuyruğu bizim işimizi gördü. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.
Zargana çorbası malzemesi:
- 300 gr. haşlanmış zargana eti
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 50 gr. rende domates
- 30 gr. kapya biber
- 5 su bardağı zargana haşlama suyu
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı silme kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Tutam Maydanoz
Terbiyenin hazırlanması:
yarım limon suyu
1 tane yumurta sarısı
Bu iki malzemeyi bir kase içinde çırpın.
Zargana çorbası yapımı:
- zargana kafası ve kuyruğunu 5 bardak su ile 15 dakika haşlayın
- tencere kaynarken kefini alın, atın
- zargana etini tencereden çıkarın süzün, suyunu bir kaseye alın ve etini kılçıklardan ayıklayın
- soğanı, sarımsağı rendeleyin
- kapya biberi yemeklik doğrayın
- maydanozu ince doğrayın,
- tencereye yağları koyun ve üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapaya biber, rendelenmiş domatesi ilave edin kavurun
- peşinden zargananın haşlama suyunu ve etini, karabiber, pul biber, kuru nane, kimyonu ilave edin, karıştırın
- tencerteyi bir defa fokurdatın, kapağını kapatın
- ve ocağı iyice kısın
- çorbayı kısıkta 10 dakika pişirin
- çorbadan bir kepçe su alın, terbiyeye ilave edin
- ardından terbiyeyi ve maydanozu tencereye ekleyin
- tencereyi 2-3 dakika kaynatın, ocağı söndürün
- şimdi çorbanın tuzunu ayarlayın, afiyet olsun.