nohut ıslatma suyuna ne konur


Nohut ıslatma suyuna ne konur? Bakliyat çeşitlerinden nohut, pişirilmeye hazırlanması ve pişirilmesi sorunlu bir üründür. Nohutun sorunlarını bilmeyen biri, istenilen tat ve lezzete nohut yemeğini yapması kolay değil. Öncelikle pişirilecek nohut, iki yıllık raf ömrünü tamamlamamış olması gerekir. Raf ömrünün sonuna gelmiş ya da raf ömrünü sonlandırmış nohut yemeği görünüş, tat ve lezzet açısından çok şey kaybeder. Nohutu ıslatmadan ne tencerede, ne de düdüklü tencerede yemeği yapılmaz. Islatılan nohut düdüklüde doğrudan pişirilir. Tencerede ise, ıslanmış nohut haşlandıktan sonra pişirilir.

Nohut ıslama suyu ılık veya sıcaksa, bir şey konmaz. Nohut ıslama suyuna ilave edilecek karbonat, tuz gibi şeyler nohutun kabuğunu soyar. Nohut yemeğinde kabuk istenmeyen bir durumdur. Nohutu ıslatırken çoğu insan ılık veya sıcak su kullanır. Nohuta yapılan en büyük haksızlık, ıslatma suyu olarak ılık veya sıcak kullanılmasıdır. Nohutu ıslatırken çeşme suyu kullanmak en doğru olanıdır. Islatma suyu soğuk kullanılırsa, 2 bardak nohut için, 1 tatlı kaşığı tuz ilave etmek nohutun lezzetini artırır. Çünkü nohut ıslanırken tuzu emer.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması