maş fasulyesi nasıl yapılır
Maş fasulyesi nasıl yapılır? Maş fasulyesi, yemeklerde kullanım açısından yeşil mercimeğe çok benzer. Kendi başına kullanılan maş fasulyesinin etli ve etsiz yemeği yapılır. Salatası, piyazı, pilavı ve çorbası yapılır. Ayrıca bulgur, pirinç gibi ürünlerle birleştirilerek karışık pilavı yapılır. Maş fasulyesi yemeği tencerede kısık ateşte 25 dakikada pişer.
Maş fasulyesi ile yemek yaparken, yemek çeşitlerine göre önce ıslatılır ya da haşlanır. Maş fasulyesi yemek yapımında doğrudan kullanılır mı? Evet, maş fasulyesi yemek yapımında doğrudan kullanılabilir. Fakat, maş fasulyesi su ile buluştuğunda nişastasını ve siyah suyunu salmaya başlar. Bu sebeple yemekte siyah rengi dert etmeyenler, maş fasulyesini doğrudan yemek yapımında kullanabilir.
Maş fasulyesi ile yemek yaparken, yemek çeşitlerine göre önce ıslatılır ya da haşlanır. Maş fasulyesi yemek yapımında doğrudan kullanılır mı? Evet, maş fasulyesi yemek yapımında doğrudan kullanılabilir. Fakat, maş fasulyesi su ile buluştuğunda nişastasını ve siyah suyunu salmaya başlar. Bu sebeple yemekte siyah rengi dert etmeyenler, maş fasulyesini doğrudan yemek yapımında kullanabilir.