karnabahar kızartması
Karnabahar kızartması tarifi, buhar sepetinde nasıl yapılır? Bu tarifle kızarttığınız, karnabaharı sade veya sarımsaklı yoğurtlu tüketebilirsiniz. Müthiş lezzetli ve yapımı kolay.
Malzemeleri:
- bir kilo Karnabahar
- iki su bardağı su (400 ml.)
- buhar Sepeti
- kapaklı Tencere
- kızartma Yağı
Nasıl yapılır:
- karnabahar çiçeklerini gövdesinden ayırın
- tencereye yeter miktarda su koyun ve üzerine buhar sepetini oturttun
- buhar sepetinin içine karnabahar çiçeklerini dizin
- ocağı yakın, su kaynamaya başladığında tencere kapağını kapayın
- peşinden ocağı iyice kısın
- karnabahar çiçeklerini 20 dakkika buharda haşlayın, ocaktan alın
- tavada kızartma yağını kızgın hale getirin
- içine karnabahar çiçeklerini koyun, pembemsi renk alana kadar kızartın.
Afiyet olsun.