karnabahar kızartması


Karnabahar kızartması tarifi, buhar sepetinde nasıl yapılır? Bu tarifle kızarttığınız, karnabaharı sade veya sarımsaklı yoğurtlu tüketebilirsiniz. Müthiş lezzetli ve yapımı kolay.

Malzemeleri:

  • bir kilo Karnabahar
  • iki su bardağı su (400 ml.)
  • buhar Sepeti
  • kapaklı Tencere
  • kızartma Yağı


Nasıl yapılır:

  1. karnabahar çiçeklerini gövdesinden ayırın
  2. tencereye yeter miktarda su koyun ve üzerine buhar sepetini oturttun
  3. buhar sepetinin içine karnabahar çiçeklerini dizin
  4. ocağı yakın, su kaynamaya başladığında tencere kapağını kapayın
  5. peşinden ocağı iyice kısın
  6. karnabahar çiçeklerini 20 dakkika buharda haşlayın, ocaktan alın
  7. tavada kızartma yağını kızgın hale getirin
  8. içine karnabahar çiçeklerini koyun, pembemsi renk alana kadar kızartın.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması