hazır haşlanmış fasulye nasıl pişirilir

Hazır haşlanmış fasulye nasıl pişirilir? Nasıl pişirileceğini bilen için, çok kolay ve çabuk (15 dk. da) pişirilir. Şimdilerde haşlanmış bakliyat türünün çoğu çeşitine rastlamak mümkün. Örneğin; Yayla, Duru ve ismini hatırlayamadığım bir çok firma, bakliyatı haşlayıp konserve halinde piyasaya sunuyor. Her firma aşağı yukarı aynı standart ve kalitede üretim yapıyor. Elbette biribirlerinden farklılıkları var. Ortak noktada birleştikleri şey ise, ürünleri usulüne uygun haşlarlarsa ortaya lezzet yüklü bir yemek çıkıyor.

Hazır haşlanmış konserve kuru fasulye nasıl pişirilir? Basit, yöntemlerimize uyarsanız kuru fasulyeyi ağız tadıyle yapar, yersiniz. Şöyle ki; hazır konserve fasulyeyi aldınız, üzerindeki gramajına bakın ve size yetecek ölçüye göre konservenizle yemeğini yapın. Genellikle hazır bakliyat çeşitleri iki kişilik olarak poşetleniyor. Tek poşeti rahatlıkla pişirebilirsiniz. Yapmanız gereken, poşeti açıp suyunu bir kaba, tanesini bir kaba koyup, suyunun tuzuna bakmanızdır.

Özellikle kuru fasulye, aşurelik buğday gibi ürünler su içinde durdukça helmeleşir. Yani, taneler suya karışır ve suyu kıvamlı hale getirir. Bu durum yemeğe su verirken su kontrolünü zorlaştıran bir durumdur. Diğer bir konu ise, bazı firmaların ürünleride tuz vardır ve çoğu kararındadır. Anlattıklarımız ayrıntılara dikkat ederseniz, eksiği olmayan kuru fasulye yemeğini yapmış olursunuz. Başka konu ise; konserve kuru fasulyeyi düdüklü tencerede pişirmeyi denemeyin, un ufak olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması