hamsi çorbası tarifi
Unsuz, terbiyeli hamsi çorbası tarifi; on numara beş yıldız. Bir kez deneyin müptelası olacaksınız. Yapımı gayet kolay, yemesi haddinden fazla enfes. Tarifimizi 4-5 kişiye yeter miktarda hazırladık. Çorbanın işlem basamaklarını takip ederek dilediğiniz ölçüde hamsi çorbası hazırlar ve sofranıza koyarsınız. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hamsi çorbası malzemesi:
Hamsi çorbası malzemesi:
- 300 gr. kılçığı çıkarılmış hamsi
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 50 gr. rende domates
- 30 gr. kapya biber
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı silme kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Tutam Maydanoz
Terbiyenin hazırlanması:
- yarım limon suyu
- 1 tane yumurta sarısı
- Bu iki malzemeyi bir kase içinde çırpın.
Hamsi çorbası yapımı:
- hamsileri 2 cm. irilikte doğrayın
- soğanı sarımsağı rendeleyin
- kapya biberi yemeklik doğrayın
- maydanozu ince doğrayın, sıcak suyu hazır edin
- tencereye yağı koyun ve üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapaya biber, rendelenmiş domatesi ilave edin kavurun
- peşinden 5 su bardağı kaynar su, hamsi, karabiber, pul biber, kuru nane, kimyonu ilave edin, karıştırın
- tencerteyi bir defa fokurdatın, kapağını kapatın
- ve ocağı iyice kısın
- çorbayı kısıkta 15 dakika pişirin
- çorbadan bir kepçe su alın, terbiyeye ilave edin
- ardından terbiyeyi ve maydanozu tencereye ekleyin
- tencereyi 2-3 dakika kaynatın, ocağı söndürün
- şimdi çorbanın tuzunu ayarlayın, afiyet olsun.