keserbaş barbun balığı nasıl pişirilir
Keserbaş barbun balığı nasıl pişirilir? Keserbaş barbun, denizlerimizde yaşayan üç cins barbunya balıklarından biridir. Keserbaş kum barbunyası olarak bilinir. Diğerleri ise; tekir kaya barbunyası ve yan yüzeyleri şeritli olan paşa barbunyasıdır. Bu isimler bilimsel değil, halkımızın dilindeki isimlerdir.
Keserbaş barbunun (diğer barbun türü balıklarda olduğu gibi) tavası, mangalda ızgarası, tencerede yahnisi, fırında sebzelisi, tencerede buğulaması, buğlama benzeri barbun çıtlama ve pilakisi yapılır. Barbun'un pulu temizlenir, karnı yarılır, içi boşaltılır ve bol su ile yıkanarak durulanır. Ardından, temizlenen balık istenildiği gibi pişirilir.
Keserbaş barbunun (diğer barbun türü balıklarda olduğu gibi) tavası, mangalda ızgarası, tencerede yahnisi, fırında sebzelisi, tencerede buğulaması, buğlama benzeri barbun çıtlama ve pilakisi yapılır. Barbun'un pulu temizlenir, karnı yarılır, içi boşaltılır ve bol su ile yıkanarak durulanır. Ardından, temizlenen balık istenildiği gibi pişirilir.