tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız kalkan balığı ciğer yemeğinin çeşitine göre, ciğer doğranır veya yapılacak yemeğe uygun hazırlanır.


Üstteki fotoğraf, kalkan balığı ciğerinin tavada kızartılmış halidir. Balığın ciğeri, ciğerin eşit pişmesi için bıçakla çizilmiştir. Bu işlemin ardından, teflon tavanın tabanına ayçiçek yağı sürülmüş ve tava orta ateşte ısıtılmıştır.

Isınan tavanın üzerine, her iki yüzeyine tuz ekilmiş kalkan ciğeri yayılmıştır. Ciğerin bir yüzü 2 dakikayı geçmeyecek sürede pişirildikten sonra, diğer yüzeyi tavaya yatırılmıştır. Ciğerin çevrilen yüzeyi aynı sürede pişirlmiş ve ocaktan alınmıştır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması