kalkan balığı nasıl pişirilir | KLASİK BALIK YEMEKLERİ

kalkan balığı nasıl pişirilir

Kalkan balığı denizde bulunabilirse, her mevsim yenilen balık çeşitidir. Balığın yağlı olduğu ve bu yüzden etinin çok lezzetli olduğu aylar; ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarıdır. Kalkan, denizlerimizde az yetiştiği ve zor avlandığı için pahalı balıktır. Pahalı balığın bir lokması ziyan edilmez, iç organları, kemikleri ve yüzgeçleri hariç her tarafı yenir.

Kalkan balığı temizlendikten sonra, bütün ya da parçalanarak pişirilir. Kalkan balığının tavası, fırında bütün veya parça olarak kızartması, sebzeli buğulaması ve mangalda ızgarası yapılarak tüketilir. Balığın kafa ve karın bölgesi, haşlama yapmaya uygundur ve çok lezzetli olur. Kalkan balığı ciğeri kavrularak veya közlenerek yenir.