mavi yengeç nasıl pişirilir

 


Evde mavi yengeç nasıl pişirilir? Yengeçlerin tamamı aynı yöntemle pişirlir. Yengeç ızgara üzerinde, kaynayan su içinde veya buhar üzerinde pişirilir. Bu üç yöntemle yengeç pişirirken, yengecin temizlenmesi veya bütün bırakılması kişinin tercihine bağlıdır. Yengecin pişirme süresi yengeç miktarına, büyüklüğüne ve bütün veya parçalanmış olmasına bağlıdır. Bu sebeplerle yengeç etinin pişirlime süresi sabit değildir.


Yengeç kaynayan su içinde haşlanabilir olsada, en güzel yengeç pişirme yöntemi; yengeci buhara tutarak pişirmektir. Buharda pişirilen yengeç etinin besin değeri kaybolmaz. Buharda yengeç pişirirken etin suyu kaçmaması için, yengeci buhar üzerinde fazla tutmamak gerekir. Yengeci buharda pişirmek için buharda pişirme sepeti, kevgir ve metal süzgeç kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması