unsuz balık çorbası

Unsuz balık çorbası tarifi olur mu? Hem de şahane olur. Balık çorbası yapımında kıvam tutturmak için genellikle un kullanılır. Çorbaya kıvam vereceğim diye, un miktarı abartılırsa çorbanın keyifi kaçar. Bu nedenle balık çorbası yerine, balıklı un çorbası yapılmış olur. Balık çorbası yaparken un yerine sebze kullanmanızı tavsiye ederim.

Balık çorbası yapımında kullanılacak sebzeler havuç, patates ve kereviz gibi sebzelerdir. Bu sebzeler balık çorbasında rendelenerek kullanılır ve piştikten sonra rondodan geçirilirse un kullanmaya gerek kalmaz. Elbette sebzelerle çorbanın kıvamını ayarlamak ölçü işi olsa da, zor değildir.

Çorba yaparken bir miktar balık suyu bir kap içinde bekletilirse, gerekli hallerde çorbanın kıvamını açmak için kullanılır. Unsuz balık çorbası yapımında sebzeler rendelenir ve az yağ ile kavrulur. Kavrulan sebzelere haşlanmış balık suyu ilave edilir ve en geç pişen sebzenin yumuşama süresi kadar haşlanır.

İri balıklarla yapılan balık çorbasının kıvamını ayarlamaya gerek yoktur. Balık kafası ve kemiği haşlanırken jelleşmeye başlar. İşte balığın haşlama suyuna verdiği bu jel, çorba için gerekli kıvamı karşılar. İri kırlangıç, iri levrek ve iri somon balıklarıyle hazırladığım çorbalarda kıvam sorunu yaşamam.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması