fener balığı tava nasıl yapılır

Fener balığı kızartması veya fener balığı tava tarifi; nasıl yapılır? Fener balığı ile yapılan her çeşit balık yemeği lezzetli olur. Fener balığı tava da bunlardan bir tanesidir. Temizlenmiş fener balığı kuyruğu kızgın yağ içinde kızartılırsa fener balığının tavası yapılmış olur. Tavası yapılacak fener balığı kuyruğu bol tuz ve karabiber ile çeşnilendirilir. Ardından una bulanarak kızgın yağ içinde nar gibi olacak şekilde kızartılır.




Fener balığının iriliğine göre; balık kuyruğu kızartma süresi, değişkenlik gösterir. 100 gr. ağırlığında 3 tane balık kuyru 8-10 dakika arasında tavada kızgın yağ içinde kızartılır. Fener balığı kızartması yapılırken, ocağın büyük gözü yakılır ve ocak alev ayarı orta ile yüksek alev arasında sabitlenir. Peşinden yağ ısıtılır ve yağ kızgın hale geldiğinde balık parçaları una bulanır ve arkalı önlü kızartılır. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması