yumurtalı midye kızartması


  • Yumurtalı midye kızartması nasıl yapılır? Evde yumurtalı midye kızartması iç midye, yumurta, ekmek kırıntısı ve tuz kullanılarak yapılır. Bu malzemelerle midye kızartmak leziz ve basit olur. Bütün mesele evde ekmek kırıntısını hazırlamaktır.

  • Ekmek kırıntısı bayatlamış veya kurumuş fırın ekmekleriyle yapılır. Dilimlenmiş bayat ekmeler ekmek kırıntısı yapmaya çok uygundur. Hatta dilimler çok kuru olursa, bez arasına konulup ezilerekte ekmek kırıntısı yapılabilir. Aynı işi mutfak doğrayıcıları da yapar.

  • İhtiyaç ölçüsünde kabuklu midye veya iç midye alınır, temizlenir. Temizlenenen midyeler bol su ile yıkanır ve suları süzülür. Süzülen midyeler kağıt peçete üzerine konur. Bir kap içine yumurta kırılır ve akışkan olacak kıvamda çırpılır.

  • Bir başka kap içine ekmek kırıntısı konur. Tavada kızartma yağı kızgın hale geldiğinde; tuz ekilmiş midyeler önce çırpılmış yumurtaya, peşinden ekmek kırıntısına bulanır ve yağ içinde kızartılır. İşlem bu kadar basit, kızartılan midyelerin dışı çıtır, içi yumuşacık olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması