fener balığı nasıl temizlenir


Fener balığı nasıl temizlenir: Fener balığı denizin tabanında yaşayan, pulsuz bir balıktır. Balığın temizlenmesi çok basittir. Üzerindeki deri sıyrıldığı vakit, balığın dış kısmı temizlenmiş olur. Dış derisi çıkartılan balığın karnı yarılır ve iç organları çıkarılır ve atılır.

Fener balığını herkes kendi kafasına ve balığın iri kafasına göre temizler. Kimi insan, balığın alt kısmından başlar, kimi insan balığın sırtından başlar, kimisi de balığın ensesinden başlar. Bütün mesele, balığı yüzmeye neresinden başlanılması gerektiğine karar vermektir.

Fener balığının temizlenmesine neresinden başlanacağına karar verdikten sonra, o yere bıçakla bir kesik atılır ve bıçak bırakılır. Bundan sonrası parmakların işidir. Kesik atılan yerden deri tutulur ve kuyuruk tarafına doğru çekilerek derisi çıkarılır. Kendi yöntemim ise, fener balığının ensesineden enine kesik atar ve balığı elimle yüzerim.

enseden başlayıp kuyruk derisi çıkarılmış

alt kısmın derisi çıkarılmış

fener balığının derisi tamamen temizlenmiş

kuyruk eti kesilmiş

Fener balığının dış derisini yüzdükten sonra karnını yarar, iç organlarını çıkarır ve balığı yıkarım. Yıkanmış balığın ensesinden keser kuyruk kısmını alırım. Zaten balığın eti burasıdır. Ardından gözlerin altında birer lokma eti ve ensede kalan eti aldıktan sonra işim bitmiş olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması