sardalya balığı kızartması


Sardalya balığı kızartması veya tavası nasıl yapılır? Sardalya balığı hamsi gibi temizlenir. Başı koparılır ve içi temizlenir. Temizlenen sardalya bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Sardalya tuzlanır ve karıştırılır. Tuzlanan sardalya mısır unu, buğday unu ile kaplanarak yağ içinde kızartılır. Mısır unu ve buğday unu sardalya kaplamasında ayrı ayrı kullanılabileceği gibi, karıştırılarakta kullanılabilir.

Temizlenmiş Sardalya

Temizlenen sardalya balığı, normal tavada ya da hamsi kızartma tavasında kızartılabilir. Tarifimde sardalya kızartmasını normal tavada yaptım. 1 kilo sardalyayı temizledim, yıkadım ve süzdüm. Ardından üzerine tuz ektim ve karıştırdım. Bir kaba 1 su bardağı un koydum, bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağı koydum. Yağı orta teşte ısıttım. Yağ ısınınca, sardalyaları una buladım ve tavaya dizdim. Her iki dakikada bir çevirdim ve istediğim çıtırlığa gelene kadar pişirdim.