patatesli balık köftesi tarifi, nasıl yapılır?


Patatesli Balık Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır? Tarifim diğer balık köftesi çeşitlerinden farklı. Yapımı gayet kolay ve yemesi de bir o kadar lezzetli. Balık köftesini dilediğiniz balıktan yapabilirsiniz. İlla şu balık olmazsa, balık köftesi yapılmaz diye bir kayıt yok. Bütün mesele köftesini yapacağınız balık etinin kılçığından arındırılmış olması gerekir. Zaten balık köftesi yapacak insan o işi de yapar.

Size tek kişilik balık köftesi tarifi vereceğim. Aslında bu tarif 2 kişiyede yeter de, diğer kişiden artarsa diyelim. Tarifimi deneyin hoşunuza giderse istediğiniz miktarda köftenizi yaparsınız. Bir iri patatesi (200 gr.) 40 dakika haşlayın, çıkarın, soyun ve soğutun. 100 gr. balık etini küçük küp küp doğrayın. Bir tutam ister maydanoz, ister dereotunu doğrayın.

Bir kabın içinde patatesi ezin. Üzerine balık etini, bir yumurtanın beyazını, dereotu veya maydanozu ilave edin. Yeter miktarda tuz ve karabiber ekin. Karışımı güzelce karıştırın ve buzdolabına koyun (15-20 dakika) dinlendirin. Tavada kızartma yağını ısıtın ve harçtan dondurma kaşığı veye iki kaşık kullanarak harçtan alın, yağ içine atın ve orta taeşte 2-3 dakika kızartın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması