torik nasıl kızartılır


Torik nasıl kızartılır? Torik balığı palamut balığının irisidir. Ağustos ayından başlayıp, Şubat ayı ortalarına kadar en lezzetli olduğu zamandır. Bu zaman aralığında avlanan torik ile çeşitli yemekler yapılır. Bu yemeklerden torik ızgara, torik buğulama, fırında sebzeli torik, torik tava, torik çorbasını sayabiliriz. Ayrıca torik lakerda yapımına uygun bir balıktır. Torik aynen palamut gibi temizlenir, yuvarlak (takoz, tekerlek) dilimlenir, un veya mısır ununa bulanarak yağda kızartılır.

Torik tavada nasıl kızartılır? Torik temizlenir ve bir iki parmak genişliğinde dilimlenir. Ardından tuzlanır ve una bulanır. Tavaya ayçiçek yağı konur ve yağ ısıtılır. Yağ kızgın hale geldiğinde torik dilimleri tavaya dizilir ve çevrilerek kızartılır.