fırında van gölü balığı
Evdeki fırında van gölü balığı nasıl pişirilir? İhtiyaç ölçüsünde Van Gölü (inci kefali) balığı temizlenir. Balığın temizlemesi çok kolay. Bir bıçakla bütün işler hallolur. Önce balığın pulu bıçakla kazınarak çıkarılır. Sonra karnı yarılır ve içi çıkarılır, atılır. Karın içi çeşme suyu altında güzelce temizlenir. Temizlenen balıklar bir süzgece konur ve süzülmesi beklenir. Süzülen balıkların içine ve dışına bol tuz serpilir ve üzerine çiçek yağı gezdirilir.
Temizlenmiş, tuzlanmış ve yağlanmış balıklar tepsiye dizilir. 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülür ve kızarıncaya kadar pişirilir. Bu süre damak zevkinize göre 40-45 dakika arasındadır. Balıklar çok iri olursa, yan tarafları bıçakla çizilir. İstenirse tepsiye soğan, domates, biber, patates dilimleri gibi sebzeler ilave edilir, karabiber ve pul biberle çeşnilendirilir. Tepsinin kirlenmesini istemezseniz, tabanına fırın kağıtı yayabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.