gördek balığı tavası


Gördek balığı tavası nasıl yapılır? Gördek balığı tavası,ya da başka bir deyişle gördek balığı kızartması, diğer balık çeşitlerinin kızartmasında olduğu gibi, aynı yöntem kullanılarak yapılır. Önce balık temizlenir, bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Dikkat edilmesi gereken ayrıntısı ise, gördek balığı pulludur. Bu sebeple balığın üzerinde bulunan pullar bıçakla kazındıktan sonra; başı kesilir, karnı yarılır ve iç organları çıkarılır. Ardından musluk altında bol su ile yıkandıktan sonra kızartma işlemine geçilir.

İznik Gölü Gördek Balığı 

Gördek balığı her çeşit kızartma yağı ile kızartılır. Temizlenmiş ve suyu süzülmüş gördek balığının içi dışı tuzlanır. Tuzlanmış balık mısır ununa veya buğday ununa bulanır. Un ile kaplanmış balık fazla kızgın olmayan kızartma yağı içerisinde önlü arkalı kızartılır. Gördek balığının kızartılması için en uygun ocak ısısı, orta ateş ile yüksek ateş arası ocak ısısıdır. Gördek balığını kızartırken ocağınızın gaz ayarını bu şekilde ayarlamanız gerekir.