çinekop ızgara nasıl yapılır


Çinekop ızgara nasıl yapılır? Çinekop temizlendikten sonra her çeşit ızgara üzerinde pişirilebilir. Kömürlü mangalda çinekop ızgara yapılırsa tat ve lezzeti süper olur. Mutfaklarda çinekop ızgarası elektrikli ızgarada, ocak üstü çalışan döküm ızgara veya benzeri ızgara aletleri üzerinde yapılır. Balık temizlendikten sonra yıkanır, süzülür ve tuz ekilerek ızgara üzerinde pişirilir. Balığın ızgaraya yapışmaması için üzerine fırça ile ayçiçeği yağı sürülürse yerinde olur.

Çinekop ızgarada nasıl pişirilir? İhtiyaç ölçüsünde çinekop balıkçıdan temizlenmiş veya temizlenmemiş olarak alınır. Temizlenmemiş çinekop'un solungaçları üzerinden parmakla tutularak kuyruk tarafına çekilir. Bu hareketle balığın iç organları alınmış olur. Kalan kalıntılar ise bol su ile yıkanır ve çinekop süzülmeye bırakılır. Süzülen çinekopların yüzeyine ayçiçek yağı sürülür, tuz serpilir ve kızgın ızgara üzerinde alt üst edilerek pişirilir. Afiyet olsun.