tereyağlı karides kavurması


Karides kavurması; kabuklu karides temizlendikten sonra, temizlenmiş içi tavada veya tencerede yemeklik yağ kullanılarak pişirilmesidir. Karides her çeşit yemeklik yağ ile kavrulabilir. Karides kavurma işleminde tek başına tereyağı veya tereyağı ile zeytinyağını birlikte kullanılırsa yapılan yemek daha lezzetli olur. Karides kavurmasının lezzetini artırmak için, yağ içine sarımsak ilave etmek ve karidesi bu şekilde kavurmak yerinde olur.

Kavrulmuş karidesi tatlandırmak adına pul biber, tuz kullanılır ve yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Tavada veya tencerede karides kavurması yapımına karides doğrudan yağ içinde kavrulabileceği gibi, karides önceden haşlandıktan sonra da kavrulabilir. Karides kavrulurken fazla kavurmamaya dikkat etmek gerekir, değilse sertleşir. Yağ içinde rengi dönen karides kavrulmuş demektir.

Karides tereyağında nasıl kavrulur? İhtiyaç ölçüsünde karides temizlenir ve bir kaba alınır. Tava içerisine az miktarda tereyağı konur ve ısıtılır. Isınmış yağ içine istenilen miktarda sarımsak ilave edilir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ardından karidesler ilave edilir rengi değişmeye başlayıncaya kadar kavrulur. Kavrulan karidesler yeter miktarda pul biber ve tuz ile tatlandırılır. En son karideslerin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması