dondurulmuş karides nasıl çözülür


Dondurulmuş karides nasıl çözülür? Karides derin dondurucuya kabuklu veya temizlenmiş olarak konur. Dondurucuya temizlenmeden kabuğu ile konacak karidesler iri jumbo karidestir. Orta ve küçük boy karidesler dondurucuya temizlenmiş olarak konur. Kabuklu donmuş karides dondurucudan çıkarıldıktan sonra, buzu üç yöntemle çözülür.

1. Buzdolabında çözdürme:
Karides akşamdan dondurucudan alınır, buzdolabına konur ve çözülmesi beklenir.

2. Mikrodalga fırında çözdürme:
Donmuş karides mikrodalgaya konur ve fırın çözdürme moduna ayarlanır.

3. Su içinde çözdürme:
Dondurulmuş karides bol su içine konur ve çözülmesi beklenir.

Karides ile hazırlanan bazı yemekler :
Karides çorbası, karides haşlama, karides kavurma, sebzeli karides sote, fırında sebzeli karides güveç, mangalda karides şiş, karides kızartma, karides buğulama, karides ızgara, karides salatası, karidesli börek, karidesli pizza ve çeşitli soslarla hazırlanmış karides yemeğidir. Çeşitli karides yemeklerinin yapımında karides kabuklu olarak kullanılabileceği gibi; kimi karides yemeklerinin yapımında, karides kabukları ayıklanmış (iç olarak) kullanılır. Ayrıca, karides dondurulmuş olarak karides yemeklerinin yapımında kullanılır.

Karides Çeşitleri:
Cimcime karides, kanal karides ve jumbo karides adlarıyle balıkçılarda üç boy olarak satılır. Cimcime karides, karideslerin en küçük boyutta olanıdır. Kanal karides ise, karideslerin orta boyutta olanıdır. Jumbo karides, karideslerin en iri yapılısıdır. Bu üç boyutta olan karidesler, boyutuna uygun olan karides yemeklerinin yapımında kullanılır. Cimcime, kanal ve jumbo diye isimlendirilen karideslerin haşlama ve kavurma süreleri boyutlarına göre değişir. Her boyutta karides kabuklu veya iç olarak derin dondurucuda aylarca saklanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması