somon kızartma


Somon balığı kızartma, tava içerisinde veya oluksuz düz ızgara üzerinde az yağ ile yapılır. Diğer balıklar gibi, bol yağ içerisinde somon balığı kızartılmaz. Somon dilimlenmiş veya fileto olarak ocak üzerinde tava içinde, ya da elektrikli, tüplü düz ızgara üzerinde kızartılır. Somon dilimleri kızartılırken yapışmasını önlemek için, buğday unu veya mısır unu'na bulanır. İstenirse, her iki un karıştırılarakta kullanılabilir.

Ocak üzerinde tavada somon balığı nasıl kızartılır? Somon dilimlerinin her iki yüzeyine tuz serpildikten sonra, dilimler una bulanır. Tava tabanını örtecek miktarda zeytinyağı veya ayçiçeği yağı konur, yağ ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra, somon dilimleri dizilir ve orta ateşte üçer dakikalık sürelerle, somon parçalarının her iki yüzeyi kızartılır. Somon parçalarını kızartırken harlı ateş kullanamak gerekir.