midye kızartması


Bu midye kızartma tarifi, profesyonel midye ustasının ellerinden çıkmıştır. Bu tarifle yapacağınız midye şiş tava veya yağ içerisinde kızartacağınız midye kızartmasını yerken, tarifin doğruluğunu test edeceksiniz. İstediğiniz sayıda midyeyi yıkayın süzün ve üzerine tuz serpin. Tuzladığınız midyeleri una tamamen bulayın ve bir iki saat un içinde bekletin. Yarım litre soğuk su içine bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat koyun karıştırın, hazırda bulunsun.

Gelelim midye kızartmasına, un içinde bekleyen midyeleri çöp şişlere dizebileceğiniz gibi, doğrudan yağ içinde kızartabilirsiniz de. Yapmanız gereken, kızartma yapacağınız tavaya veya tencereye kızartma (ayçiçek veye başka bir yağ) yağını koyun ısıtın. Yağ kızgın hale geldiğinde, midyeleri karbonatlı suya daldırın ve anında kızgın yağın içerisine bırakın. Midyeler, altın sarısı rengini bulana kadar kızartın.