hamsi tava


Hamsi tava, temizlenen hamsilerin hamsi tavası içerisinde kızartılarak yapılmasıdır. Hamsi tavası, özel olarak hamsi kızartmak için üretilmiştir. Üzerinde kızarmış hamsileri topluca alt üst etmeye yarayan kapağı vardır. Temizlenmiş hamsiler tavaya dizilir ve bir seferde hepisi birden döndürülerek pişirilir. Hamsi tava, diğer tavalar kullanılarakta yapılır.

Hamsi tava yapılacak hamsiler temizlenir, yıkanır ve süzülür. Süzülen hamsilerin üzerine tuz ekilir karıştırılır. Tuzlanmış hamsiler mısır ununa veya buğday ununa bulanır ve tabanı yağlanmış hamsi tavasına kuyruğu ortaya gelecek şekilde dizilir. Dizilen hamsiler orta ateşte bir yüzü pişirildikten sonra, tavanın kapağı ile ters çevrilir ve diğer yüzeyi pişirildir.