15 dakikada hamsi buğulama


Hamsi buğlama, tencerede, tavada veya başka bir mutfak aleti kullanılarak yapılabilir. Yeter ki, kullanılacak kabın kapağı olsun. Hamsi buğlamaya taze soğan, kuru soğan, domates, maydanoz, limon parçaları, limon suyu ve tuz konur. Tatlandırmak için, taze çekilmiş karabiber hamsi buğulamaya yakışır.Hamsi buğulama ocak üzerinde yapılabileceği gibi, fırında yapılabilir. Hangisi kolayınıza gelirse, hamsiyi o şekilde buğularsınız.

Hamsi buğulamanın özelliği, hamsiyi kendi yağı ve suyu ile kapalı kap içerisinde tadında pişirmektir. Bu şekilde hamsi ancak ocak ve şubat aylarında, tam yağlı olduğu dönemde yapılır. Yağsız hamsi ile buğlama yapmak isterseniz, tencerenin içerisine birkaç çorba kaşığı yağ ilave etmeniz gerekir. Hamsi buğulamaya su konur mu? Fazla miktarda hamsi kullanarak buğulama yaparsanız, tencereye su ilave etmek gerekmez.

Yarım veya bir kilo hamsi ile buğlama yaparsanız, bir çay bardağı su ilavesi gerekir. Bir kg. hamsi buğlamaya kabukları soyularak doğranmış iki domates, bir iri doğranmış kuru soğan, bir tutam kıyılmış maydanoz, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, üç çorba kaşığı ayçiçek yağı ve bir çay bardağı sıcak su konur. Temizlenmiş hamsi, su hariç diğer malzemeler karıştırılır, tencereye konur. Üzerine su ilave edilir, tencere kaynadıktan sonra kısıkta 15 dakika pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması