donmuş balık çözdürme


Donmuş balık çözdürme işi çok basit, çünkü balık çabuk çözülür. Üzerine su tutulduğunda veya su içerisine konulduğunda çabucak çözülür. Derin dondurucudan donmuş halde çıkarılan balık, bir kap içerisine alınır ve buzdolabına konularak çözülmesi beklenir. Bu şekilde balığı çözdürmek zaman alır. Zamanınız yoksa ve balığı hemen pişirmek istiyorsanız, balığı su dolu bir kap içerisine koyun ve bekleyin. Kısa bir süre içerisinde balık çözülmeye başalar. Balığın tam çözülmesini beklemeyin, bıçağınız balık üzerinde kolay çalışıyorsa, hemen temizleme işine başlayın.

Derin dondurucuda dondurulmuş (hamsi, istavrit gibi) küçük balıklar aynı yöntemle su içerisinde veya üzerine su tutularak çözdürülür. Donmuş balıklar, fırın içinde ve sıcak su içerisinde çözdürülmez. Pazarlarda ve balıkçılarda donmuş ithal uskumrusu satarlar. Dikkat ettiyseniz, balıkçı donmuş balığı hemen temizler, elinize verir. İşte, donmuş balığı çözdürme işi, o kadar uzun boylu sürecek iş değildir. Bazen, derin dondurucuda bulunan iri balığı donmuş halde çıkarır, aynen balıkçının yaptığı gibi başını keser, karnını yarar ve içini temizler, suya tutarım. Balık anında çözülür, bende işime bakarım.