midye kavurması


Tavada dondurulmuş iç midye kavurması nasıl yapılır? Dondurucuda her zaman, çıt çıtlı plastik torba içerisinde hazır dondurulmuş iç midye bulunur. Acil durumlarda, karın doyurmak için sıklıkla midye kavurması yaparım. Midye kavurması yapımı çok pratik bir iş ve bir o kadar da lezzetli. Midye içini kendim dondurmam, büyük marketlerde çeşitli firmaların dondurulmuş iç midyesi satılmaktadır. Gerektiğinde bir torba iç midye alır, dondurucuya atarım. Aldığım midye bizleri uzun süre idare eder. Donduruluş iç midye ile her çeşit midye yemeği yaparım. Midyelerin kabuğu olmadığı için, bir tek midye dolması yapamam. Onun yerine midyeli pilav yaparım.
Donmuş iç midye tavada veya tencerede kolaylıkla yapılır. Yeter ki, tava veya tencerenin kapağı olsun. İhtiyacım kadar iç midyeyi dondurucudan alır, süzgece kor ve suyun altına tutarım. Üzeri buzlu ve çoğu zamanda yapışık olan midyeler ayrılır. Tavaya tereyağını koyar, eritirim. Üzerine midyeleri bırakırım. Midyelerin buzu çözülüp kaynamaya başlayınca, tavanın kapağını kapatır ve saatime bakarım. Tam 2 dakika bitiminde ocağı kapatırım. Ardından midyenin üzerine doğradığım maydanozu, yeter miktarda karabiber, tuz ilave eder  (bazen limon sıkar) karıştır ve oturur yerim. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir