uskumru nasıl temizlenir


Uskumru nasıl temizlenir? Uskumru nasıl pişirilecekse, ona göre; temizlenir, parçalara bölünür veya bütün bırakılır. Uskumurunun temizlenmesi ve parçalara ayrılması, elinizde bulunan uskumrunun iriliğine bağlıdır. İri uskumruları her çeşit parçalayabilirsiniz. Orta boy uskumruları iri uskumrular gibi, dilediğiniz şekilde parçalayamazsınız. Uskumru yemek yapımında bütün, fileto veya parça olarak kullanılır. Uskumru temizliğine ve kesip parçalara ayrılmasına her balıkçı farklı bir yerden başlar ve sonuçta istenileni yapar.

Uskumrunun başı, tercihinize uygun önce veya sonra kesilebilir. Ardından bıçakla kuyruktan başlanılarak iskeleti takip edilir ve fileto çıkarılır. Balık döndürülür aynı yöntemle ikinci fileto çıkarılır. Peşinden kuyruk ve kafa kesilip atılır. Fileto'nun karın bölgesi bıçakla kazınarak atılır ve üzerindeki yüzgeç kesilir. Diğer fileto parçasına aynı işlem uygulandıktan sonra, filetolar yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Bu şekilde fileto çıkarmak doğru bir yöntem değildir, balıkçılar dahi balığın bir miktar etini çöpe atıyorlar.

Evde uskumru pişirdiğimize göre, uskumruyu çöpe taşımaya gerek yok. Uskumru fileto için; balığın başı, kuyruğu kesilir atılır, karnı yarılır, içi boşaltılır ve güzelce yıkanır. Peşinden balığın kuyruk kısmından başlanıp, kılçık üzerinden başa doğru kesilerek ikiye bölünür. Bu sayede balığın eti zayi olmaz. Varsın uskumrunun kılçığı diğer parçanın üzerinde bulunsun, müşteriye vermiyoruz ya. Bundan sonrası, balığı istediğiniz irilikte kızartma yapmak için bölebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması