fırında çupra


Evde, fırında çupra balığı nasıl pişirilir? Çupraların üzerindeki pullar kazınır ve iç organları çıkartılır. Peşinden, balıklar bol su içinde yıkanır ve süzülür. Balığın yan tarafları bıçakla çizlir. Ardından, üzerine ve iç kısımlarına tuz, karabiber ekilir. Bir fırça yardımıyla balığın içi ve dışına zeytinyağı sürülür. İstenirse, balığın içerisine birer defne yaprağı konur. Çupra fırında üzeri kapatılarak, ya da açık olarak pişirilir. Nasıl isterseniz öyle pişirin.

Hazırlanan çupralar fırın tepsisine dizilir. Balıkların boşluklarına zeytinyağı ve baharatlarla
karıştırılmış patates dilimleri, piyaz doğranmış soğan, rendelenmiş domates serpiştirilir. En son limon dilimleri ilave edilir. Tepsi alüminyum folyo ile kapatılır ve 200°C derece fırında 40 dakika pişirilir. 40 dakikanın bitiminde, fırın tepsisi üzerindeki alüminyum folyo alınır. Balıkların kızarması için, tepsi üzeri açık olarak 10 dakika daha pişirilir ve fırından alınır.